Despre Oliva Nova


De unde suntem?

În regiunea unde măslinii, mărturii tăcute și maiestuoase de mii de ani, înving vremelnicia timpului, unde se înalță impunătoare și fascinantă catedrala din Toledo – Santa Iglesia Catedral Primada– , capodopera arhitecturii gotice, “La Dives Toledana”, considerată a fi una dintre cele mai mărețe catedrale creștine din Europa și a 3-a cea mai frumoasă din lume, unde renasc poveștile cu parfum cavaleresc în Muzeul Don Quijote din Cuidad Real, uleiul de măsline extravirgin Oliva Nova își înfrățeste trainic obârșia cu locurile pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată-n viață!

Santa Iglesia Catedral Primada

Un adevărat simbol în iconografia mediteraneeană, măslinul cu fructe Picual este un pom îndurător care poate supraviețui cu puțină umiditate și care rezistă cu statornicie intemperiilor – frigului și înghețului, precipitațiilor scăzute sau verilor călduroase. Adaptat perfect mediului cu un ecosistem aproape arid și sol calcaros, soiul de măsline Picual s-a păstrat de-a lungul secolelor prin selecție naturală, cu proprietăți definite și distincte.

Cum se obtine?

Procesul avansat al tehnologiei folosite de la culegerea măslinelor și intrarea lor în fabrică până la îmbutelierea în sticle măiestrite rotunjit, este complet automatizat și controlat. Nimeni nu atinge măslina și nu se adaugă nimic, natura în plenitudinea ei tămăduitoare furnizând tot ce este necesar în producție. Măslinele culese sunt zdrobite întregi și procesate imediat, în termen de 12 de ore de la recoltare. Uleiul extravirgin din prima presare se păstrează pentru decantare timp de 60 de zile în tancuri din inox spălate cu apă dedurizată la temperatura de 20 – 21° Celsius pentru o conservare perfectă. Presarea la rece, metoda tradițională, permite menținerea gustului, a culorii și-a valorilor nutritive, iar centrifugarea, metoda modernă, separă uleiul de pasta rezultată prin strivire cu ajutorul proceselor de filtrare care îndepărtează rezidurile pentru a obține soiul de ulei extravirgin cu o aciditate de până la 0,7%.

Culoarea uleiului este influențată în mod fundamental de climat, astfel el are un ton verde intens, corpolent, într-un an călduros și auriu strălucitor cu nuanțe verzui într-un an ploios.

Purul ulei de masline Oliva Nova natural si fructat, din inimă, bun, pentru inimă, urmează apoi drumul de la rezervoarele de stocare către îmbuteliere. Aici îl așteaptă sticlele cu un design unic, atent pregătite, spălate fiecare cu apă dedurizată pentru a nu schimba gustul nectarului auriu, gata de-a îmbrăca haina nouă, de sărbatoare.

Despre noi

Varietățile de ulei extravirgin provenit din soiuri de măsline specifice provinciei Castilla la Mancha sunt verificate periodic de juriul oficial specializat de degustare Panel de Cata, alcătuit din minim 10 degustători profesioniști cu o experientă de până la 40 de ani în analiza și controlul strict al calității uleiurilor de măsline. Oliva Nova extravirgin se clasează în categoria distinsă cu cea mai mare calitate, care satisface cerințe dintre cele mai complete.

Uleiul de măsline extravirgin Picual este ideal și pentru gătit fiind singurul ulei de măsline care prin ridicare la temperaturi înalte de până la 300° Celsius nu-și pierde proprietățile sănătoase.

Celebrul chef Jamie Oliver împărtășește tuturor secretul celor mai gustoase și rafinate preparate care se desăvârșesc prin permanența aurului lichid, adăugat temeinic și constant la fiecare în parte. Uleiul de măsline extravirgin Oliva Nova infuzat în aur, este și de acestă dată câștigător prin fidelitatea cu care asezonează sau prăjește, marinează sau înnobilează bucatele noastre cele de toate zilelele.

Așa cum fosta capitală a Spaniei, Toledo, orașul spadelor, al marțipanului, al pumnalelor romantice și al plantațiilor de măslini din împrejurimi, odată descoperit de secrete și de tezaur, te așteaptă să-i regăsești magia medievală și natura care-ți zâmbește în ariditatea ei, la fel și Oliva Nova, uleiul extravirgin pur, adevăratul panaceu natural incontestabil al sănătății, te provoacă să-i simți zi de zi dinamismul și autenticitatea, în toată splendoarea unei experiențe gustative plenare.