Gastronomia aurului lichid

Posted By oliva on May 16, 2017


Lunecând pe caldarâmul legendei quijotiene, prin povestea despre gusturi și arome regăsim chintesența bucătăriei mediteraneene. Frumusețea și savoarea meselor pregătite cu chiverniseala inefabilă a pasionaților bucătari sau a maeștrilor culinari din toate timpurile este inspirată de echilibrul între ingrediente diferite care combină arome diferite și creează apoi un produs final de excepție, distins prin rafinament și calitate.

Simplitatea și deliciul preparatelor, aromelor și combinațiilor “de tot soiul și pentru toate gusturile nu mai puțin plăcute limbii decât văzului”, multiplică îndelung reflexia gustului desăvârșit, nu doar pentru a o dobândi sau a o crește, ci și pentru a o împărtăși.

Meniurile scăldate în texturi, culori și arome sunt raiul culinar în care uleiul de măsline înnobilează trupul și mărinimește spiritul, revărsând creativitatea fără limite și pasiunea bunului gust.

Uleiul de măsline extravirgin reprezintă baza piramidei alimentare în dieta mediteraneană.

Dieta mediteraneană, descoperirea fiziologului american Ancel Keys, care a descris obiceiurile alimentare ale țărilor mediteraneene și-a studiat efectele acestora asupra sănătații indică faptul că folosirea grăsimilor precum uleiul de măsline extra-virgin, împreună cu un consum redus de grăsimi saturate este factorul principal în reducerea colesterolului, în bolile cardiovasculare, depresii și atacuri cerebrale.

În anul 2010 UNESCO a inclus DIETA MEDITERANEANĂ în lista patrimoniului cultural al umanității, iar astăzi, dieta mediteraneană este recunoscută la nivel mondial pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății umane, fiind în același timp și un bun cultural. Alimentaţia mediteraneană poate aduce însemnate beneficii sănătăţii, îmbinând influențe culturale specifice cu gusturi tradiționale autentice, iar persoanele care includ uleiul de măsline în alimentația zilnică se pot bucura din plin de proprietățile curative ale acestui însemnat nectar.

Oamenii de poveste, nobili si legendari, lasă în urma lor locuri de poveste, binecuvântate de Dumnezeu. Un încântător ținut de poveste, Castilla – La Mancha, tăinuiește roade vestite, în pârguirea cărora, alături de mângâierea pământului scăldat în soare, mai intră în joc și mâna unor oameni iscusiți, ce primenesc laolaltă cadoul perfect pentru simțul gustului, uleiul extra-virgin Oliva Nova.

Cu iz de misterioasă tresărire legendară uleiul extra-virgin Oliva Nova nu este un simplu condiment, ci este un ingredient de excelență!